hoe het veranderproces te begeleiden
Curabitur tincidunt etiam nibh nunc est augue justo
Sommige medewerkers kunnen maar moeilijk meekomen, of hebben moeite met het veranderen. Dit herken je aan "het gaat toch goed zo", "waarom veranderen?", Ik geloof niet in die dingen", etc. Dit zijn vaak de mensen die al wat langer in het bedrijf werken en meestal een aanzien hebben verworven en dit vooral in stand willen houden. zij worden links en rechts ingehaald door de jongere generatie en willen dat niet toegeven. Door gericht met deze mensen aan de slag te gaan en hun motivatie, drijfveren en kernwaarden op te sporen komen ze vaak tot verrassende inzichten en gaan daarna met hernieuwde energie aan de slag.
Curabitur tincidunt etiam nibh nunc est augue justo
Veranderen van je eigen werkomgeving, dat klinkt leuk maar hoe begin je? en hoe krijg je iedereen mee? Door afdelingsgewijs wekelijks de problemen te bespreken, de oplossingsrichtingen te bedenken en uit te voeren, en vooral samen een prettige werkomgeving te creeeren levert een cultuur op van continue verbeteren. De medewerker wordt zich gaandeweg bewust dat verbeteren vooral bij hemzelf begint. deze groepscoaching kan worden ondersteund door gerichte workshops en trainingen.
Curabitur tincidunt etiam nibh nunc est augue justo
Komt het u bekend voor dat een deel van de leidinggevers niet de skills hebben die een leidinggever zou moeten hebben? slechte communicatie, geen feedback geven aan medewerkers, niet echt luisteren naar de medewerkers, maar vooral hun egen stijl van leidinggeven willen etaleren. Vaak zijn dit de mensen die op grond van hun eerdere kennis en ervaring zijn doorgegroeid naar afdelingsleider. Ze staan nog steeds tussen hun collega's in maar behoren leiding te geven. Voor die medewerkers is een effeciviteitstraining (leiderschap) een goed middel om inzicht te krijgen in zichzelf (wie ben ik), inzicht te krijgen in de ander (wie zijn zij) , en inzicht in groepsprocessen.
Curabitur tincidunt etiam nibh nunc est augue justo
Vaak zul je een nieuwe techniek of een ander inzicht moeten overbrenenn aan de medewerkers. Bijvoorbeeld een uitleg over de lean-verspillingen, of een methode van autonoom onderhoud, omsteltechnieken (SMED), of de 5S methode. Een workshop is dan een uitermate geschikte manier om de kennis op een eenvoudige en leuke manier over te brengen. Gewoon in het bedrijf, op de tijden dat het u past.s.